culinaire zaken .nl |
Asperges met geroosterde achterham | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Groente | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 300 75 4 |
kilogram gram gram stuks |
asperge (wit) ham (achter-) boter (room-) ei (kip) | ||
Berei- ding |
Schil de asperges vanaf het kopje naar beneden met een asperge- of dunschiller. Snij de onderste stugge stukjes van circa 3 centimeter eraf. Breng in een brede pan ruim water met zout aan de kook. Leg de asperges erin en kook ze in 10 a 15 minuten gaar. Pel de eieren en hak de eiwitten en de eidooiers apart fijn. Vouw de plakjes geroosterde achterham tot rozetjes. Smelt de boter. Laat de asperges uitlekken en leg ze in het midden van een schaal. Bestrooi met geraspte nootmuskaat. Rangschik de rozetjes ham en de fijngehakte eieren eromheen. Geef de boter er apart bij. Lekker met gekookte krielaardappeltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1534 KiloJoules 365 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 26 gram 6 gram |