culinaire
zaken
.nl
Asperges met geroosterde achterham
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
300
75
4
kilogram
gram
gram
stuks
asperge (wit) ingrediënt info
ham (achter-)
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
Schil de asperges vanaf het kopje naar beneden met een asperge- of dunschiller. Snij de onderste stugge stukjes van circa 3 centimeter eraf.
Breng in een brede pan ruim water met zout aan de kook. Leg de asperges erin en kook ze in 10 a 15 minuten gaar. Pel de eieren en hak de eiwitten en de eidooiers apart fijn. Vouw de plakjes geroosterde achterham tot rozetjes. Smelt de boter. Laat de asperges uitlekken en leg ze in het midden van een schaal. Bestrooi met geraspte nootmuskaat. Rangschik de rozetjes ham en de fijngehakte eieren eromheen. Geef de boter er apart bij. Lekker met gekookte krielaardappeltjes.
Voedings-
waarde
Energie1534 KiloJoules
365 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
26 gram
6 gram