| culinaire zaken .nl | Andijvie geroerbakken | |||
| Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:03 Bereiding : 00:18 | |
| Indelingen | Snel | Vegetarisch | ||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 30 2 0.50 1 - - | gram gram stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak | andijvie  margarine ui  knoflook (poeder)  ketjap (manis) peper  zout | ||
| Berei- ding | Snipper de uien. Fruit de uien. Was de andijvie en snij dit in dunne reepjes. Smelt de boter in een ruime pan. Bak de dungesneden andijvie waarbij u de andijvie met een houten roerlepel constant omroert zodat het vocht loskomt van de andijvieblaadjes. Na ongeveer 2 minuten kan de andijvie op smaak gemaakt worden met wat zout, peper, knoflookpoeder en ketjap. Roer de gefruite uien door de andijvie. | |||
| Voedings- waarde | Voedingswaarde per portie | Energie | 312 KiloJoules 74 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 2 gram 5 gram |