culinaire zaken .nl |
Irish Coffee (Koffie op de Ierse manier) | |||
Soort gerecht | Drank | Herkomst | Ierland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 8 4 4 2 |
deciliter theelepel glaasjes (borrel) toefje theelepel |
koffie suiker (bruin) whisky room (slag-,spuitbus) cacao (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Zet een pot stevige koffie. | |||
Berei- ding |
Neem voor elke gast een (groot) wijnglas of een speciaal Irish Coffee-glas. Doe hier per glas twee theelepels bruine suiker in. Doe in elk glas een borrelglaasje whiskey. Schenk de glazen met de hete koffie tot driekwart vol. Vul de glazen verder met slagroon. Strooi bovenop de slagroon een beetje cacaopoeder. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1388 KiloJoules 330 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 150 gram 0 gram |