culinaire
zaken
.nl
Marinade voor lamsvlees (Indisch)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
4
1
3
1
3
1
-
-
stuks
eetlepel
theelepel
teentje
stengel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kemirie (noot)
ui ingrediënt info
sambal
knoflook ingrediënt info
sereh (vers)
olie ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pof de kemirinoten boven een gaspit goudbruin. Wrijf in een vijzel een puree van de gehakte ui, sambal, knoflook, kemirinoten, het gesnipperde wit van de sereh, zout en peper. Bak het mengsel in de olie.

Roer van het vuur af 1 el citroensap door de marinade. Wrijf het vlees met de afgekoelde marinade in en laat het circa 3 uur staan.
Voedings-
waarde
Energie524 KiloJoules
125 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
1 gram
1 gram