culinaire zaken .nl |
Marinade voor lamsvlees (Indisch) | |||
Soort gerecht | Divers | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 | |
Indelingen | Marinade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 4 1 3 1 3 1 - - |
stuks eetlepel theelepel teentje stengel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kemirie (noot) ui sambal knoflook sereh (vers) olie sap (citroen-) zout peper | ||
Berei- ding |
Pof de kemirinoten boven een gaspit goudbruin. Wrijf in een vijzel een puree van de gehakte ui, sambal, knoflook, kemirinoten, het gesnipperde wit van de sereh, zout en peper. Bak het mengsel in de olie. Roer van het vuur af 1 el citroensap door de marinade. Wrijf het vlees met de afgekoelde marinade in en laat het circa 3 uur staan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 524 KiloJoules 125 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 1 gram |