culinaire zaken .nl |
Surinaamse marinade | |||
Soort gerecht | Divers | Herkomst | Suriname | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Marinade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 3 2 0.25 |
centimeter teentje stuks deciliter |
gember (wortel,vers) knoflook ui saus (soja-,chinees) | ||
Berei- ding |
Schil de gemberwortel, snij die in flinterdunne plakjes en druk ze met de achterkant van een lepel fijn. Doe hetzelfde met de teentjes knoflook. Snipper de ui heel fijn. Meng de chinese soja (siu) door de andere ingredienten, meng het vlees door de marinade en laat het een paar uur trekken. Dit is een basis-marinade, allerlei toevoegingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld andere specerijen, suiker, citroensap enz. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 95 KiloJoules 23 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 1 gram 1 gram |