culinaire zaken .nl |
Gebakken kippepootjes (Kaki Ajam Goreng Sedip) | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 4 2 2 0.50 0.50 0.50 0.50 |
theelepel stuks teentje eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel |
sap (citroen-) kippenbout knoflook ![]() ketjap (manis) kurkuma (poeder) paprika (poeder) ![]() laos (poeder) ketoembar | ||
Voor- berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. Voor de paprikapoeder kan men ook sambal badjak gebruiken. Vermeng de pootjes met alle ingredienten goed door elkaar en laat alles 2 uur intrekken. | |||
Berei- ding |
Bak ze dan in hete olie knappend bruin. Serveer bij witte rijst, nasi of bami. Ook lekker uit het vuistje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |