culinaire zaken .nl |
Eieren gevuld met kruidige creme | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Makkelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 8 2 0.25 |
gram stuks eetlepel krop |
boter (room-) ei (kip) kervel (vers) sla (ijsberg-) | ||
Berei- ding |
Halveer de hardgekookte eieren, wip er de dooiers uit en wrijf deze door een zeefje. Sla een luchtig 'zalfje' van dooiers en een gelijk gewicht aan boter (of kwark of mayonaise). Breng op smaak en voeg een gehakt vers kruidje toe: kervel, venkel, bieslook of andere. Vul de helften en plaats ze op een veldje van sprieten ijsbergsla (of kropsla). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1108 KiloJoules 264 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 17 gram 1 gram |