culinaire zaken .nl |
Aspic van ham | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 2 50 4 1 - - |
gram deciliter gram blaadje blik naar smaak naar smaak |
ham (gekookt) bouillon (vlees-) peterselie (vers) gelatine doperwt (blik) peper zout | ||
Berei- ding |
Week de gelatine in koud water. Snij de ham in dobbelsteentjes. Verhit de bouillon en los er de gelatine in op. Kruid met peper en zout. Voeg de uitgelekte doperwtjes toe, de hamblokjes en de peterselie. Laat de aspic opstijven in een vorm, en stort die een paar uur later en snij in schijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1166 KiloJoules 278 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 22 gram 2 gram |