culinaire zaken .nl |
Gevuld stokbrood op de barbecue | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Barbecue | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 - 1 4 1 1 - 1 100 1 1 |
gram naar smaak eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak stuks gram stuks stuks |
boter (room-) rasp (citroen-) sap (citroen-) dragon (vers) peterselie (vers) paprika (poeder) zout stokbrood (voorgebakken) kipfilet (fumee) paprika (rood) paprika (groen) | ||
Voor- berei- ding |
Knip de peterselie fijn. Knip de dragon fijn. Vermeng roomboter, citroenrasp, citroensap, dragon, peterselie, paprikapoeder en zout tot een smeuiige kruidenboter. Snij de paprika in ringetjes. Snijd een voorgebakken stokbrood overlangs open. Smeer het brood in met de dragonboter en beleg het met dungesneden gerookte kipfilet en paprikaringen. | |||
Berei- ding |
Bak de broden 15 minuten op het barbecuerooster hoog boven de kooltjes. Als er geen hoog rooster aanwezig is, leg er dan aluminiumfolie onder. Let op: als het brood te dicht boven de kooltjes ligt is er kans op verbranding. Dit brood kan ook in de oven worden klaargemaakt voor een lekkere lunch. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1627 KiloJoules 387 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 10 gram 3 gram |