culinaire zaken .nl |
Geroosterde paprika's | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Barbecue Groente | Makkelijk Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 1 |
stuks deciliter |
paprika olie (olijf-) | ||
Berei- ding |
Was de paprika's en droog ze met keukenpapier. Leg ze op het barbecuerooster en keer ze regelmatig. Na 6 minuten roosteren moeten de paprika's zwart zijn, maar nog stevig aanvoelen. Neem de paprika' van het vuur en leg ze in een papieren of plastic zak. Vouw de zak losjes dicht en laat de paprika's ongeveer 5 minuten stomen. Haal ze uit de zak, snij ze doormidden en ontdoe ze van zaad en zaadlijsten. Verwijder met de stompe kant van een mes de gekoolde huid, snij de paprika's in smalle repen, leg ze in een serveerschaal en bedruppel ze met de olijfolie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2891 KiloJoules 688 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 90 gram 24 gram 36 gram |