culinaire
zaken
.nl
Geroosterde paprika's
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
1
stuks
deciliter
paprika ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
Berei-
ding
Was de paprika's en droog ze met keukenpapier.
Leg ze op het barbecuerooster en keer ze regelmatig. Na 6 minuten roosteren moeten de paprika's zwart zijn, maar nog stevig aanvoelen.

Neem de paprika' van het vuur en leg ze in een papieren of plastic zak.
Vouw de zak losjes dicht en laat de paprika's ongeveer 5 minuten stomen.
Haal ze uit de zak, snij ze doormidden en ontdoe ze van zaad en zaadlijsten.

Verwijder met de stompe kant van een mes de gekoolde huid, snij de paprika's in smalle repen, leg ze in een serveerschaal en bedruppel ze met de olijfolie.
Voedings-
waarde
Energie2891 KiloJoules
688 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
90 gram
24 gram
36 gram