culinaire zaken .nl |
Prei met walnoten en gorgonzola | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Salade | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 - 1.25 75 50 |
stuks naar smaak deciliter gram gram |
prei zout creme fraiche kaas (Gorgonzola) noot (wal-) | ||
Voor- berei- ding |
Hak de walnoot grof. Verkruimel de gorgonzola. | |||
Berei- ding |
Maak de prei schoon, snij ze in stukken van circa 5 centimeter en laat die in water met zout circa 10 minuten zacht koken. Laat de prei uitlekken en afkoelen en schik ze in een schaal. Roer de creme fraiche door de kaas en schenk dit over de prei. Garneer met de walnoten en serveer het gerecht lauwwarm. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1150 KiloJoules 274 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 7 gram 3 gram |