culinaire
zaken
.nl
Aardappelen in folie met geroosterde eieren en kaviaar
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
1
-
8
125
1
2
stuks
eetlepel
naar smaak
stuks
gram
theelepel
eetlepel
aardappel ingrediënt info
olie ingrediënt info
zout
ei (kip)ingrediënt info
boter (room-)
saus (worcestershire-)
kaviaar
Voor-
berei-
ding
Zorg voor flinke aardappelen van gelijke grootte. Boen de aardappelen goed schoon en droog ze af met keukenpapier.

Prik elke aardappel een paar keer met een vork in. Besmeer ze met een kwastje met wat olie en strooi er zout en peper over.

Leg elke aardappel op een apart, dubbelgevouwen stukje aluminiumfolie en wikkel de pakketjes goed dicht.
Berei-
ding
Leg de aardappelen ongeveer 1 uur tussen het hete houtskool. Draai de aardappelen af en toe om.

De aardappelen zijn gaar als ze makkelijk te doorprikken zijn.

Leg de eieren een half uurtje na de aardappelen in de barbecue as.

Roer de boter in een kommetje zacht. Hak de geroosterde eieren fijn en voeg die samen met wat druppeltjes worcestershiresauce bij de boter. Vouw de pakketjes aardappel open, maak met een mes een kruisgewijze inkeping en druk deze met de vingers ietsje open. Vul de aardappelen met de eiboter en schep er een lepeltje zwarte (nep)kaviaar over.

Serveer meteen.
Voedings-
waarde
Energie2295 KiloJoules
546 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
19 gram
5 gram