culinaire zaken .nl |
Aardappelcurry met kaas (Alu paneer) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Wok / Roerbakken | Pittig | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 250 1.50 1.50 3 2 1 1 1 0.50 0.50 |
gram gram deciliter deciliter eetlepel theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel |
aardappel (vastkokend) paneer (indiase kaas) yoghurt water boter (geklaard) koriander (poeder) peterselie kurkuma (poeder) garam masala peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
Schil de aardappels, snij ze in kwarten of halven (gelijke grootte). Was ze en droog ze af. Snij de geperste kaas in blokjes van 1.5 centimeter. Hak de peterselie. Verhit de ghee in een wadjan op middelhoog vuur. Bak de aardappels en een mespunt kurkuma in circa 8 minuten goudbruin. Voeg zout en koriander toe, en laat nog een minuutje doorbakken op laag vuur. Voeg de rest van de kurkuma en daarna de yoghurt toe. Wanneer die dik wordt langzaamaan het water erbij om gelijkmatig te binden. Nu de peper, de helft van de peterselie, de cayenne en de garam massala hierdoor roeren. Voorzichtig de kaas door het gerecht scheppen. Het geheel nog zo'n 10 minuten op zacht vuur laten stoven, tot de aardappels gaar zijn. Zonodig nog wat water toevoegen. Opdienen met het restje peterselie | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 498 KiloJoules 119 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 4 gram 3 gram |