culinaire
zaken
.nl
Aardappelcurry met kaas
(Alu paneer)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
250
1.50
1.50
3
2
1
1
1
0.50
0.50
gram
gram
deciliter
deciliter
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
aardappel (vastkokend) ingrediënt info
paneer (indiase kaas)
yoghurt
water
boter (geklaard)
koriander (poeder)
peterselie ingrediënt info
kurkuma (poeder)
garam masala
peper (cayenne-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Schil de aardappels, snij ze in kwarten of halven (gelijke grootte).
Was ze en droog ze af.
Snij de geperste kaas in blokjes van 1.5 centimeter.
Hak de peterselie.

Verhit de ghee in een wadjan op middelhoog vuur. Bak de aardappels en een mespunt kurkuma in circa 8 minuten goudbruin.
Voeg zout en koriander toe, en laat nog een minuutje doorbakken op laag vuur.
Voeg de rest van de kurkuma en daarna de yoghurt toe. Wanneer die dik wordt langzaamaan het water erbij om gelijkmatig te binden.
Nu de peper, de helft van de peterselie, de cayenne en de garam massala hierdoor roeren.

Voorzichtig de kaas door het gerecht scheppen.
Het geheel nog zo'n 10 minuten op zacht vuur laten stoven, tot de aardappels gaar zijn.
Zonodig nog wat water toevoegen.

Opdienen met het restje peterselie
Voedings-
waarde
Energie498 KiloJoules
119 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
4 gram
3 gram