culinaire zaken .nl |
Kleurige salade met citrus - vinaigrette | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 2 1 1 1 1 1 0.50 0.50 - - |
gram eetlepel stuks stuks eetlepel theelepel theelepel krop eetlepel naar smaak naar smaak |
sla (veld-) yoghurt (mager) grapefruit (rood) sinaasappel pit (pompoen-) mosterd (kruiden-) majoraan (gedroogd) sla (radicchio,rood) olie (olijf-) zout peper | ||
Berei- ding |
Pers de sinaasappel uit. Schil de grapefruit dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit, vang hierbij het sap op. Voeg het opgevangen grapefruitsap aan het sinaasappelsap toe en klop de mosterd, yoghurt, olie en majoraan er door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Was de veldsla, verwijder de worteltjes en laat de blaadjes goed uitlekken. Snij de rode sla in flinterdunne reepjes. Verdeel de veldsla en de rode slareepjes over 2 borden en leg de grapefruitpartjes erop. Schenk het sausje erover en bestrooi de salade met de pompoenpitten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 668 KiloJoules 159 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 4 gram 5 gram |