culinaire zaken .nl |
Aardappel gepoft met gorgonzola en peer | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron | Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 45 4 4 0.05 - |
gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak |
kaas (Gorgonzola) noot (wal-) aardappel kwark (mager) peer (hand-) peper | ||
Berei- ding |
Aardappels goed schoon boenen, dep ze droog en prik er met een vork gaatjes in. Leg de aardappelen op een velletje wit keukenpapier in de magnetron. Laat ze onafgedekt op vol vermogen bijna gaar worden. reken circa 6 minuten per aardappel. Laat ze buiten de magnetron nog 10 minuten nagaren. Ondertussen walnoten grofhakken. Peer schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. In kom gorgonzola en kwark tot glad mengsel roeren. Op smaak brengen met peper. Peerblokjes erdoor roeren. Aardappels inkruisen en iets opendrukken. Op vier borden 1 aardappel zetten. Gorgonzolamengsel over de aardappels verdelen. Walnoten erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1202 KiloJoules 286 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 15 gram 3 gram |