culinaire
zaken
.nl
Aardappel gepoft met gorgonzola en peer
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
45
4
4
0.05
-
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
noot (wal-)
aardappel ingrediënt info
kwark (mager)
peer (hand-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappels goed schoon boenen, dep ze droog en prik er met een vork gaatjes in. Leg de aardappelen op een velletje wit keukenpapier in de magnetron. Laat ze onafgedekt op vol vermogen bijna gaar worden. reken circa 6 minuten per aardappel. Laat ze buiten de magnetron nog 10 minuten nagaren.

Ondertussen walnoten grofhakken.
Peer schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
In kom gorgonzola en kwark tot glad mengsel roeren.
Op smaak brengen met peper.
Peerblokjes erdoor roeren.
Aardappels inkruisen en iets opendrukken.
Op vier borden 1 aardappel zetten.

Gorgonzolamengsel over de aardappels verdelen.
Walnoten erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie1202 KiloJoules
286 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
15 gram
3 gram