culinaire zaken .nl |
Aardappel gepoft met broccoli | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 125 8 4 3 2 - - |
gram gram stuks stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
broccoli kaas (room-,kruiden) tomaat (kers-) aardappel yoghurt pit (pijnboom-) zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappels goed schoon boenen, dep ze droog en prik er met een vork gaatjes in. Leg de aardappelen op een velletje wit keukenpapier in de magnetron. Laat ze onafgedekt op vol vermogen bijna gaar worden. reken circa 6 minuten per aardappel. Laat ze buiten de magnetron nog 10 minuten nagaren. Intussen broccoli schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen. In pan met weinig water en zout broccoli in circa 3 minuten beetgaar koken. In zeef laten uitlekken. Intussen in droge koekepan pijnboompitten in circa 3 minuten al omscheppend goudbruin roosteren, uit pan op bord scheppen en laten afkoelen. Tomaatjes schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden. Wat tomaatstukjes achterhouden voor garnering. In kom roomkaas en yoghurt tot glad mengsel roeren. Broccoli en tomaatstukjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Aardappels inkruisen en iets opendrukken. Op vier borden 1 aardappel zetten. Broccolimengsel erover verdelen. Pijnboompitten erover strooien. Garneren met tomaatstukjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 807 KiloJoules 192 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 5 gram 3 gram |