culinaire zaken .nl |
Toemis Reboeng (Gestoofde en gekruide bamboe) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 5 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 - |
gram centimeter stuks stuks eetlepel teentje stuks stuks theelepel schijf eetlepel stuks naar smaak |
boter (bak-) santen (blok) peper (groen) salam (blad) suiker knoflook peper (rood) bamboe (scheut) trassi laos (vers) asem (water) ui zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken een blikje bamboescheuten. De knoflook wordt fijngehakt. De lomboks worden ontpit. De ui wordt fijngesneden. Snij de bamboe in fijne reepjes en kook ze circa 10 minuten. Snij de ui, knoflook en lomboks heel fijn en fruit ze met de kruiden (trassi, laos, zout, asem en salam) in boter lichtbruin. Blus dit mengsel met 2 deciliter heet water. Doe de bamboe erbij en laat het geheel 5 minuten sudderen. Voeg vervolgens santen en suiker naar smaak toe en laat het gerecht weer 5 minuten sudderen. Het kan nodig zijn dat er wat water toegevoegd moet worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 519 KiloJoules 124 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 2 gram 1 gram |