culinaire zaken .nl |
Toemis Oedang Dan Peteh (Garnalen met petehbonen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 6 3 2 2 2 2 1 1 1 0.50 - |
gram stuks gram stuks stuks eetlepel stuks stuks eetlepel teentje theelepel naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) peteh (boon) suiker (Javaans) peper (rood) peper (groen) olie (zonnebloem-) salam (blad) ui olie (zonnebloem-) knoflook laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Snij de petehbonen in smalle reepjes. Bestrooi de garnalen met wat peper (uit de molen) en zout en laat ze 10 minuten staan. Af en toe omscheppen. Ontpit de lomboks en snij ze in uiterst smalle reepjes. Fruit de gesnipperde ui tot hij begint te verkleuren en voeg dan de uitgeperste knoflook, petehbonen, salam, suiker, reepjes lombok en laos toe. Schep alles goed om en voeg 4 deciliter water toe. Beng het aan de kook en laat het 3 minuten flink doorkoken. Voeg naar eigen smaak nog wat zout toe. Schep vervolgens de garnalen door de saus. Ga door met omscheppen totdat de garnalen door en door warm zijn. Verwijder de salam en dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 781 KiloJoules 186 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 23 gram 1 gram |