culinaire zaken .nl |
Toemis Kol (Gekruide kool in pittige saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 50 4 2 2 1 1 1 |
gram deciliter gram eetlepel teentje stuks theelepel theelepel stuks |
kool (wit) bouillon garnaal (Hollands,gepeld) olie (zonnebloem-) knoflook peper (rood) ketoembar trassi ui | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden. De kool fijnsnijden. De gesneden lombok, uien, knoflook en ketoembar fijnstampen en aanfruiten. Daarna de kool toevoegen en zoveel water erbij doen dat de kool erin kan slinken. Vervolgens de garnalen en bouillon of santen erbij doen. Laat alles in circa 30 minuten gaarkoken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 668 KiloJoules 159 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 5 gram 1 gram |