culinaire zaken .nl |
Toemis Katjang Pandjang (Sperziebonen in pittige kokossaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 2 2 2 2 1 1 0.10 - - |
gram deciliter stuks teentje stuks stuks theelepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,vers) santen salam (blad) knoflook ui peper (rood) trassi laos (poeder) suiker (basterd-,bruin) zout peper | ||
Berei- ding |
We gebruiken dikke santen. De knoflook wordt fijngehakt. De uien en lomboks worden in ringen gesneden. Fruit in wat olie de ui, trassi en knoflook. Dan de lomboks, salam en laos erbij. Indien alles goed gefruit is dan de santen, sperziebonen, zout en peper naar smaak erbij en alles op ene laag vuur laten koken. De bonen niet te gaar laten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1337 KiloJoules 318 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 7 gram 3 gram |