culinaire zaken .nl |
Toemis Ikan Merah (Gepocheerde rode ponen in rode saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 10 8 6 4 2 2 1 1 - |
deciliter stuks theelepel gram centimeter eetlepel schijf eetlepel stuks naar smaak |
water ui (rood) sap (citroen-) poon (rood) sereh olie (zonnebloem-) laos (vers) puree (tomaten-) peper (groen) zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken 4 - 6 rode ponen. En 1 eetlepel groene lombok rawit. Snij de uien en laos heel fijn en fruit ze in olie. Doe er dan de tomatenpuree, water, lombok rawit, sereh en citroensap bij en verwarm de saus. Pocheer de rode ponen in deze saus gaar en serveer de vis met de saus. In plaats van lombok rawit kunne ook gewone lomboks gebruikt worden. Het gerecht wordt minder scherp. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 653 KiloJoules 155 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 4 gram 5 gram |