culinaire
zaken
.nl
Toemis Ikan Merah
(Gepocheerde rode ponen in rode saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
10
8
6
4
2
2
1
1
-
deciliter
stuks
theelepel
gram
centimeter
eetlepel
schijf
eetlepel
stuks
naar smaak
water
ui (rood) ingrediënt info
sap (citroen-)
poon (rood)
sereh
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
laos (vers)
puree (tomaten-)ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
We gebruiken 4 - 6 rode ponen. En 1 eetlepel groene lombok rawit.

Snij de uien en laos heel fijn en fruit ze in olie. Doe er dan de tomatenpuree, water, lombok rawit, sereh en citroensap bij en verwarm de saus. Pocheer de rode ponen in deze saus gaar en serveer de vis met de saus. In plaats van lombok rawit kunne ook gewone lomboks gebruikt worden. Het gerecht wordt minder scherp.
Voedings-
waarde
Energie653 KiloJoules
155 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
4 gram
5 gram