culinaire
zaken
.nl
Tjoemi Tjoemi Goreng
(Gebakken inktvis)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
2
1
1
1
0.50
-
stuks
teentje
theelepel
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
inktvis
knoflook ingrediënt info
ketoembar
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
laos (poeder)
zout
Berei-
ding
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Het ei wordt geklutst.

Snij eerst de kop eraf met de tentakels. Trek dan de ruggegraat eruit en snij de vis in stukken van 2 a 3 centimeter. Ook diepvriesinktvis kan gebruikt worden. Maak een marinade van de ingredienten. Roer hier de inktvis goed doorheen en wentel ze dan in een bord met paneermeel. Bak de stukken in ruim olie knappend bruin. Eet dit bij witte rijst, een groentegerecht en sambal of zo bij een borrel.
Voedings-
waarde
Energie115 KiloJoules
27 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
2 gram
1 gram