culinaire zaken .nl |
Tjoemi Tjoemi Goreng (Gebakken inktvis) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 2 1 1 1 0.50 - |
stuks teentje theelepel stuks stuks theelepel naar smaak |
inktvis knoflook ketoembar ei (kip) ui laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Het ei wordt geklutst. Snij eerst de kop eraf met de tentakels. Trek dan de ruggegraat eruit en snij de vis in stukken van 2 a 3 centimeter. Ook diepvriesinktvis kan gebruikt worden. Maak een marinade van de ingredienten. Roer hier de inktvis goed doorheen en wentel ze dan in een bord met paneermeel. Bak de stukken in ruim olie knappend bruin. Eet dit bij witte rijst, een groentegerecht en sambal of zo bij een borrel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 115 KiloJoules 27 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 2 gram 1 gram |