culinaire zaken .nl |
Terrong Tjoloh-Tjoloh (Gebakken aubergine met koude ketjapsaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 6 4 3 3 2 1 1 1 |
theelepel gram eetlepel eetlepel teentje theelepel stuks theelepel stuks |
sap (citroen-) suiker (Javaans) olie (zonnebloem-) ketjap (asin) knoflook sambal oelek aubergine trassi ui | ||
Berei- ding |
De ui wordt gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst. De trassi wordt verkruimeld. De saus maakt men van te voren, dan is hij smakelijker bij het opdienen. Stamp de ui tot een pasta en voeg hierba alle voor de saus genoemde ingredienten (behalve aubergine, citroensap en olie) toe en blijf dit 1 minuut krachtig doorroeren. Laat de saus een 0.5 uur staan en wrijf hem dan door een fijn zeef. Snij de aubergine in vingerdikke plakken. Meng in een kom het citroensap met een 0.5 theelepel zout. Bestrijk hiermee de plakken aubergine aan beide kanten en laat ze 15 minuten staan. Daarna droog maken met keukenpapier. Bak de plakken aan weerszijden goudbruin (niet meer dan 6 tot 8 plakken tegelijk). Voeg extra olie toe indien nodig. Laat de plakken even uitlekken. Schik de plakken aubergine op een voorverwarmde schaal en leg als garnering een bloem van rode lombok erbij. Dien de saus op in eenpersoonskommetjes. Dip de plakken in de saus voor ze te eten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 588 KiloJoules 140 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 3 gram 4 gram |