culinaire zaken .nl |
Tempeh Batjem (Zoetzure tempeh) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
16 8 6 4 4 1 0.50 - |
gram theelepel teentje theelepel eetlepel stuks blok naar smaak |
suiker (Javaans) sap (citroen-) knoflook sambal oelek olie (zonnebloem-) ui tempe zout | ||
Berei- ding |
De ui wordt gesnipperd. De knoflook wordt gehakt. Snij de tempeh eerst in dunne plakken en dan in vingerbrede repen. Bak ze in hete olie goudbruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in de resterende olie (tenminste 1 eetlepel) de ui glazig en voeg knoflook toe. Laat alles onder voortdurend omscheppen de ui goudbruin worden. Roer de sambal erdoor en na 30 seconden het citroensap, de suker en een 0.25 theelepel zout. Laat alles zachtjes doorkoken totdat een stroperige massa is verkregen. Schep de repen tempeh hier voorzichtig door totdat de repen aan alle kanten met de stroperige massa bedekt zijn. Schep deze massa op een groot koud bord en laat hem afkoelen. Geef dit gerecht bij uitgebreide maaltijden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 534 KiloJoules 127 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 1 gram 1 gram |