culinaire
zaken
.nl
Tempeh Batjem
(Zoetzure tempeh)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
16
8
6
4
4
1
0.50
-
gram
theelepel
teentje
theelepel
eetlepel
stuks
blok
naar smaak
suiker (Javaans)
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
tempe
zout
Berei-
ding
De ui wordt gesnipperd. De knoflook wordt gehakt.

Snij de tempeh eerst in dunne plakken en dan in vingerbrede repen. Bak ze in hete olie goudbruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in de resterende olie (tenminste 1 eetlepel) de ui glazig en voeg knoflook toe. Laat alles onder voortdurend omscheppen de ui goudbruin worden. Roer de sambal erdoor en na 30 seconden het citroensap, de suker en een 0.25 theelepel zout. Laat alles zachtjes doorkoken totdat een stroperige massa is verkregen. Schep de repen tempeh hier voorzichtig door totdat de repen aan alle kanten met de stroperige massa bedekt zijn. Schep deze massa op een groot koud bord en laat hem afkoelen. Geef dit gerecht bij uitgebreide maaltijden.
Voedings-
waarde
Energie534 KiloJoules
127 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
1 gram
1 gram