culinaire zaken .nl |
Telor Reboeng (Eieren met bamboe en ham) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 1 50 5 4 1 1 - - |
gram deciliter gram stuks theelepel gram stuks naar smaak naar smaak |
ham (achter-) ketjap (manis) boter (bak-) eidooier maizena bamboe (scheut) ei (kip) peper zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken 1 blik bamboescheuten. Snij de ham in reepjes. Laat de bamboe uitlekken, bewaar het vocht en snij de bamboe vervolgens in snippers. Klop de eierdooiers met het ei tot een gladde massa. Voeg hieraan de maizena toe met 1 deciliter van het bamboenat. Vermeng dit met ketjap manis, zout en peper. Schep ham en bamboescheuten door het eimengsel en bak de massa in een koekepan langzaam gaar. De massa moet voortdurend naar het midden van de pan omgeschept worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1294 KiloJoules 308 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 15 gram 0 gram |