culinaire
zaken
.nl
Telor Reboeng
(Eieren met bamboe en ham)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
1
50
5
4
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
theelepel
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
ham (achter-)
ketjap (manis)
boter (bak-)
eidooier
maizena
bamboe (scheut) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
We gebruiken 1 blik bamboescheuten.

Snij de ham in reepjes. Laat de bamboe uitlekken, bewaar het vocht en snij de bamboe vervolgens in snippers. Klop de eierdooiers met het ei tot een gladde massa. Voeg hieraan de maizena toe met 1 deciliter van het bamboenat. Vermeng dit met ketjap manis, zout en peper. Schep ham en bamboescheuten door het eimengsel en bak de massa in een koekepan langzaam gaar. De massa moet voortdurend naar het midden van de pan omgeschept worden.
Voedings-
waarde
Energie1294 KiloJoules
308 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
15 gram
0 gram