culinaire
zaken
.nl
Telor Piendang
(Eieren in pittige saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
16
10
5
4
1
1
1
1
theelepel
stuks
teentje
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
sambal oelek
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
trassi
ui ingrediënt info
mieso
ketjap (manis)
asem (water) ingrediënt info
Berei-
ding
De eieren worden in water met 0.5 eetlepel asem zacht gekookt. Pel de eieren en druk ze plat zonder dat ze barsten. Snij vervolgens de ui en de knoflook fijn en vermeng dit met de vermicelli, sambal en de trassi. Fruit daarna het kruidenmengsel in boter en voeg vervolgens de eieren, ketjap, de rest van de asem en 1 deciliter water toe. Laat het gerecht nog 15 minuten sudderen.
Voedings-
waarde
Energie846 KiloJoules
201 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
20 gram
1 gram