culinaire zaken .nl |
Telor Piendang (Eieren in pittige saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
16 10 5 4 1 1 1 1 |
theelepel stuks teentje theelepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel |
sambal oelek ei (kip) knoflook trassi ui mieso ketjap (manis) asem (water) | ||
Berei- ding |
De eieren worden in water met 0.5 eetlepel asem zacht gekookt. Pel de eieren en druk ze plat zonder dat ze barsten. Snij vervolgens de ui en de knoflook fijn en vermeng dit met de vermicelli, sambal en de trassi. Fruit daarna het kruidenmengsel in boter en voeg vervolgens de eieren, ketjap, de rest van de asem en 1 deciliter water toe. Laat het gerecht nog 15 minuten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 846 KiloJoules 201 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 20 gram 1 gram |