culinaire
zaken
.nl
Telor Masak Bandoeng
(Gekookte eieren in gekruide saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
4
2
1
1
1
1
-
-
deciliter
stuks
stuks
theelepel
teentje
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
water
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
knoflook ingrediënt info
sereh (poeder)
ketjap (manis)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden.

Kook de eieren hard en pel ze. Druk ze voorzichtig iets plat en bak ze in de olie iets bruin. Laat ze uitlekken. Fruit dan in dezelfde olie de ui, knoflook, trassi en wat sambal. Voeg daarna de ketjap, sereh, zout en water toe. Leg de eieren erbij en laat op een klein vuur alles doorsudderen tot het vocht verdampt is.
Voedings-
waarde
Energie384 KiloJoules
91 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
8 gram
1 gram