culinaire zaken .nl |
Telor Masak Bandoeng (Gekookte eieren in gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 4 2 1 1 1 1 - - |
deciliter stuks stuks theelepel teentje theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
water ei (kip) ui trassi knoflook sereh (poeder) ketjap (manis) zout peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. Kook de eieren hard en pel ze. Druk ze voorzichtig iets plat en bak ze in de olie iets bruin. Laat ze uitlekken. Fruit dan in dezelfde olie de ui, knoflook, trassi en wat sambal. Voeg daarna de ketjap, sereh, zout en water toe. Leg de eieren erbij en laat op een klein vuur alles doorsudderen tot het vocht verdampt is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 384 KiloJoules 91 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 8 gram 1 gram |