culinaire zaken .nl |
Telor Goele Kling (Eieren in gekruide kerriesaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 1.50 6 4 1 1 |
deciliter deciliter stuks theelepel stuks theelepel |
bouillon santen ei (kip) maizena ui kerrie (poeder,Javaans) | ||
Berei- ding |
De grote ui wordt fijngesneden. Snij de eieren overlangs doormidden. Fruit de ui goudbruin. Kook dan de gebakken ui met de kerrie in de bouillon zacht. Vermeng de maizena met de santen en voeg dit bij de bouillon. Dit moet dan indikken. Doe de gehalveerde eieren op een platte schaal en giet er de saus overheen. Serveer dit warm bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1082 KiloJoules 258 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 13 gram 2 gram |