culinaire zaken .nl |
Telor Dadar Djawa Pedis Betoel (Omelet uit Java) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 1 1 1 |
stuks stuks stuks teentje |
ei (kip) peper (rood) ui knoflook | ||
Berei- ding |
De eieren worden geklutst. De lombok en de ui worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Kluts de eieren met wat peper en zout. Fruit in wat olie de ui, knoflook en lombok en laat dit dan uitlekken. Bak nu een omelet en strooi de gefruite ui en lombok er overheen. De omelet moet goed gaar zijn voordat hij omgedraaid en dichtgevouwen wordt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 490 KiloJoules 117 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 11 gram 1 gram |