| culinaire zaken .nl |
Sate Pentol (Sate met kokos) | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 300 3 2 2 2 1 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram stuks stuks eetlepel stuks stuks stuks eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
varkenshamlap ui (rood) ![]() ui ![]() kokos kemirie (noot) peper (rood) ![]() ei (kip) ![]() suiker komijn asem (zonder pit) ![]() trassi ketoembar zout | ||
| Berei- ding |
Het vlees fijnmalen. Alle ingredienten heel fijnstampen en voeg hierbij het vlees en de eieren (1-2). Maak hiervan lange rolletjes (kroketvorm), die elk met een satestokje doorstoken worden. Men braadt ze in de olie lichtbruin. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 955 KiloJoules 227 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 20 gram 4 gram |