culinaire
zaken
.nl
Sate Palembang
(Sate uit Palembang)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
1.50
1
1
1
-
gram
deciliter
teentje
eetlepel
eetlepel
naar smaak
varkensvlees
santen ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
sate (boemboe-)
zout
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt.

Snij het vlees in dobbelstenen. Fruit in wat olie de knoflook en boemboe sesate (merk conimex). Doe er de santen (1 kopje) bij en maak af met wat zout en suiker. Laat deze saus afkoelen. Daarna het vlees er goed doorheen mengen en minstens 1 uur laten intrekken (hoe langer, hoe lekkerder). Prik dan de stukjes vlees aan pennen en rooster of grill ze. Giet er satesaus over.
Voedings-
waarde
Energie2439 KiloJoules
581 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
33 gram
1 gram