culinaire zaken .nl |
Sate Palembang (Sate uit Palembang) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 1.50 1 1 1 - |
gram deciliter teentje eetlepel eetlepel naar smaak |
varkensvlees santen knoflook suiker (basterd-,bruin) sate (boemboe-) zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. Snij het vlees in dobbelstenen. Fruit in wat olie de knoflook en boemboe sesate (merk conimex). Doe er de santen (1 kopje) bij en maak af met wat zout en suiker. Laat deze saus afkoelen. Daarna het vlees er goed doorheen mengen en minstens 1 uur laten intrekken (hoe langer, hoe lekkerder). Prik dan de stukjes vlees aan pennen en rooster of grill ze. Giet er satesaus over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2439 KiloJoules 581 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 33 gram 1 gram |