culinaire zaken .nl |
Sate Oedang Spesial (Sate van grote garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 1 - |
gram teentje stuks naar smaak |
broccoli knoflook citroen peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Indien men diepvries garnalen heeft, deze eerst laten ontdooien. Garnalen niet pellen, wel de kopp eventueel verwijderen. Maak een marinade van het sap van de citroen, de uitgeperste knoflook en verse zwarte peper. Laat de garnalen minstens 1 a 2 uur in de marinade staan. De broccoliroosjes even blancheren. Daarna aan satestokjes rijgen in de volgorde: garnaal-broccoli garnaal-broccoli-garnaal. Roosteren boven een houtskoolvuur. Bij het consumeren wel de schil verwijderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 188 KiloJoules 45 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 4 gram 3 gram |