culinaire
zaken
.nl
Sate Oedang Spesial
(Sate van grote garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
1
-
gram
teentje
stuks
naar smaak
broccoli ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
citroen
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Indien men diepvries garnalen heeft, deze eerst laten ontdooien. Garnalen niet pellen, wel de kopp eventueel verwijderen. Maak een marinade van het sap van de citroen, de uitgeperste knoflook en verse zwarte peper. Laat de garnalen minstens 1 a 2 uur in de marinade staan. De broccoliroosjes even blancheren. Daarna aan satestokjes rijgen in de volgorde: garnaal-broccoli garnaal-broccoli-garnaal. Roosteren boven een houtskoolvuur. Bij het consumeren wel de schil verwijderen.
Voedings-
waarde
Energie188 KiloJoules
45 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
4 gram
3 gram