culinaire zaken .nl |
Sate Boemboe Sidoli (Sate andere stijl) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 2 2 1 1 1 1 1 |
gram stuks stuks teentje theelepel theelepel theelepel eetlepel theelepel |
varkensvlees kemirie (noot) ui ![]() knoflook ![]() laos (poeder) trassi ketoembar suiker (basterd-,bruin) ![]() komijn | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden. De kemiris worden fijngestampt. De knoflook wordt fijngehakt. Snij het vlees in dobbelstenen. Vermeng het vlees goed met alle kruiden en laat dit 1 uur intrekken. Rijg het vlees aan pennen en rooster of grill ze. Maak naar eigen keuze een saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1693 KiloJoules 403 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 24 gram 2 gram |