culinaire zaken .nl |
Sambal Ketjap (Voor loempia's) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 1 1 |
theelepel eetlepel eetlepel |
sambal oelek azijn suiker (bruin) | ||
Berei- ding |
Doe de sambal in een kommetje. Maak het verder aan met de bruine suiker en azijn. Gebruik net zoveel azijn totdat het geheel dik vloeibaar is. Roer alles goed door elkaar en voeg indien nog te heet (pedis) nog wat suiker toe. te gebruiken over loempia's, voor de pangsit of om komkommerschijfjes in te dippen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 54 KiloJoules 13 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 0 gram 0 gram |