culinaire zaken .nl |
Sambal John (Sambal eigen stijl) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 24 5 3 2 2 2 2 1 1 |
deciliter gram stuks teentje stuks theelepel theelepel stuks theelepel eetlepel |
olie suiker (Javaans) ui knoflook sereh (vers) trassi laos (poeder) salam (blad) sambal oelek ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
Gebruik ipv 1 theelepel sambal een pot van 750 gram sambal. Giet de olie in een diepe braadpan. Fruit hierin de knoflook, trassi, uien, en de laos. Voeg daarna de sereh, blaadjes salam, javaanse suiker (bruine suiker kan ook) en sambal toe. Laat alles goed warm worden. Giet er dan ketjap bij totdat de sambal een donkerbruine kleur krijgt. Goed blijven omscheppen. Op een laag vuur laten indikken. De olie is dan goed ingetrokken en de sambal john is klaar. Deze sambal is in de koelkast lang houdbaar. Salamat Makan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1291 KiloJoules 307 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 3 gram 3 gram |