culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Terong (Gekruide aubergine) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 1 1 1 1 0.25 |
stuks stuks teentje stuks theelepel eetlepel stuks |
peper (rood) aubergine knoflook ui trassi selderij (blad-) prei | ||
Berei- ding |
Aubergine in blokjes snijden. Knoflook fijnhakken. Ui, lomboks, prei en selderij fijnsnijden. Fruit in wat olie de ui, knoflook, trassi, lombok (of paprika), fijngesneden prei en selderij. Bak de aubergine mee als de uien bruin zijn. Afmaken met zout, peper en nootmuskaat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 181 KiloJoules 43 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 2 gram 4 gram |