culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Tempeh II (Gekruide tempeh) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 2 1 1 1 0.25 - - |
theelepel stuks stuks eetlepel theelepel teentje blok naar smaak naar smaak |
laos (poeder) salam (blad) ui ketjap (manis) trassi knoflook tempe zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Snij de tempeh in reepjes van 4 centimeter lang en 0.5 centimeter dik. Bak de tempeh in olie goudbruin en laat het uitlekken. Fruit dan in wat olie de uien, knoflook, trassi. Doe er dan wat sambal, laos, zout en nootmuskaat bij. Zet het vuur laag en doe er de uitgelekte tempeh en salam bij. Roer alles goed door elkaar en vermeng nog met de ketjap. Af laten koelen en koud serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 82 KiloJoules 20 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 1 gram |