culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Petis
(Gekruide uien met garnalenpasta)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
1
50
3
3
3
2
2
2
1
1
-
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
petis
santen ingrediënt info
peper (rawit,rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
laos (poeder)
peper (groen) ingrediënt info
salam (blad)
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
Maak de groene en rode lomboks heel fijn en fruit ze samen met de laos, zout en de fijngesneden uien in de olie bruin. Doe hierbij de santen, salam, koenjit, lombok rawit en de met water aangelengde petis. Laat het geheel zolang koken, tot de olie boven komt drijven.
Voedings-
waarde
Energie904 KiloJoules
215 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
3 gram
4 gram