culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Petis (Gekruide uien met garnalenpasta) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1 50 3 3 3 2 2 2 1 1 - |
gram deciliter gram stuks stuks eetlepel stuks theelepel stuks stuks theelepel naar smaak |
petis santen peper (rawit,rood) ui ui (rood) olie (zonnebloem-) peper (rood) laos (poeder) peper (groen) salam (blad) kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Maak de groene en rode lomboks heel fijn en fruit ze samen met de laos, zout en de fijngesneden uien in de olie bruin. Doe hierbij de santen, salam, koenjit, lombok rawit en de met water aangelengde petis. Laat het geheel zolang koken, tot de olie boven komt drijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 904 KiloJoules 215 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 3 gram 4 gram |