culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Kol Nanas
(Gekruide kool met ananas)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
8
8
3
3
2
2
1
1
1
gram
theelepel
gram
stuks
gram
eetlepel
theelepel
teentje
theelepel
stuks
kool (wit)
sap (citroen-)
kokos
ananas (schijven) ingrediënt info
suiker (Javaans)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
kerrie (poeder,Javaans)
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken en ui fijnsnipperen Laat de ananas uitlekken. Snij de kool in smalle reepjes en de ananas in stukjes. Fruit in de olie de ui goudgeel. Voeg de knoflook toe. Schep alles enkele malen om en doe er dan de sambal, kerrie en ananas bij. Strooi er de kokos (klapper) overheen en schep alles weer enige malen om. Dan 5 eetlepels water toevoegen en de suiker en citroensap erbij doen. Breng alles onder voortdurend omscheppen aan de kook. Laat dan alles zachtjes doorkoken totdat vrijwel al het vocht is verdwenen. Voeg dan de kool toe en laat alles onder voortdurend omscheppen circa 5 minuten zachtjes bakken. Daarna opdienen in voorverwarmde schaal.
Voedings-
waarde
Energie347 KiloJoules
83 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
1 gram
1 gram