culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Kol Nanas (Gekruide kool met ananas) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 8 8 3 3 2 2 1 1 1 |
gram theelepel gram stuks gram eetlepel theelepel teentje theelepel stuks |
kool (wit) sap (citroen-) kokos ananas (schijven) suiker (Javaans) olie (zonnebloem-) sambal oelek knoflook kerrie (poeder,Javaans) ui | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken en ui fijnsnipperen Laat de ananas uitlekken. Snij de kool in smalle reepjes en de ananas in stukjes. Fruit in de olie de ui goudgeel. Voeg de knoflook toe. Schep alles enkele malen om en doe er dan de sambal, kerrie en ananas bij. Strooi er de kokos (klapper) overheen en schep alles weer enige malen om. Dan 5 eetlepels water toevoegen en de suiker en citroensap erbij doen. Breng alles onder voortdurend omscheppen aan de kook. Laat dan alles zachtjes doorkoken totdat vrijwel al het vocht is verdwenen. Voeg dan de kool toe en laat alles onder voortdurend omscheppen circa 5 minuten zachtjes bakken. Daarna opdienen in voorverwarmde schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 347 KiloJoules 83 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 1 gram 1 gram |