culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Kol II
(Gekruide kool)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2.25
200
100
6
4
2
2
1.50
1
1
1
0.50
0.50
0.25
kilogram
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
teentje
theelepel
theelepel
eetlepel
kool (wit)
water
runderpoulet
garnaal (Hollands,gepeld)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
kemirie (noot)
salam (blad)
bouillon (tablet)
sambal oelek
ui ingrediënt info
laos (poeder)
knoflook ingrediënt info
kurkuma (poeder)
djahe
suiker
Berei-
ding
Knoflook en kemiris fijnstampen. Ui fijnsnijden. Trek bouillon van de poelet. Fruit in wat olie dan de poelet, ui, knoflook, sambal, laos, djahe, kemiri en salam. Voeg de bouillon en blokjes toe. Daarna water, suiker, koenjit en kool toevoegen. Hierbij kan men nog 4 hardgekookte eieren in stukjes en wat paprikapoeder bijdoen. De kool niet helemaal gaar laten worden (moet knappend blijven.)
Voedings-
waarde
Energie1335 KiloJoules
318 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
11 gram
2 gram