culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Kol II (Gekruide kool) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2.25 200 100 6 4 2 2 1.50 1 1 1 0.50 0.50 0.25 |
kilogram deciliter gram gram eetlepel stuks stuks stuks theelepel stuks theelepel teentje theelepel theelepel eetlepel |
kool (wit) water runderpoulet garnaal (Hollands,gepeld) olie (zonnebloem-) kemirie (noot) salam (blad) bouillon (tablet) sambal oelek ui laos (poeder) knoflook kurkuma (poeder) djahe suiker | ||
Berei- ding |
Knoflook en kemiris fijnstampen. Ui fijnsnijden. Trek bouillon van de poelet. Fruit in wat olie dan de poelet, ui, knoflook, sambal, laos, djahe, kemiri en salam. Voeg de bouillon en blokjes toe. Daarna water, suiker, koenjit en kool toevoegen. Hierbij kan men nog 4 hardgekookte eieren in stukjes en wat paprikapoeder bijdoen. De kool niet helemaal gaar laten worden (moet knappend blijven.) | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1335 KiloJoules 318 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 11 gram 2 gram |