culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Kol Djagoeng
(Gekruide kool met mais)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
2
2
2
2
1
1
1
0.50
0.25
-
-
gram
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
blik
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (half-om-half)
peper (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
mais (blik)
komijn
kool (spits-)
ve-tsin
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken. Lomboks (of paprika), uien en kool fijnsnijden.

Fruit in wat olie de trassi, knoflook en uien totdat de uien bruin zijn. Doe er dan het gehakt bij. Het gehakt moet bruin en rullig zijn. Dan de lombok (of paprika) erbij en het geheel afkruiden. Daarna de kool en mais toevoegen en goed door elkaar mengen. De mais moet van tevoren wel eerst uitlekken. Nog circa 10 a 15 minuten op een klein vuur laten doorsudderen. Serveer bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie829 KiloJoules
197 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
9 gram
5 gram