culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Kol Djagoeng (Gekruide kool met mais) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 2 2 2 2 1 1 1 0.50 0.25 - - |
gram stuks teentje stuks stuks theelepel blik theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) peper (rood) knoflook peper (groen) ui trassi mais (blik) komijn kool (spits-) ve-tsin zout peper | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Lomboks (of paprika), uien en kool fijnsnijden. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en uien totdat de uien bruin zijn. Doe er dan het gehakt bij. Het gehakt moet bruin en rullig zijn. Dan de lombok (of paprika) erbij en het geheel afkruiden. Daarna de kool en mais toevoegen en goed door elkaar mengen. De mais moet van tevoren wel eerst uitlekken. Nog circa 10 a 15 minuten op een klein vuur laten doorsudderen. Serveer bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 829 KiloJoules 197 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 9 gram 5 gram |