culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Ikan Teri II (Gekruide zoute visjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 5 4 1 1 1 1 |
gram centimeter theelepel stuks stuks eetlepel eetlepel |
teri (ikan) santen (blok) sap (citroen-) peper (rood) ui asem (water) olie (zonnebloem-) | ||
Berei- ding |
Maak de ui en lombok fijn en bak ze in de olie. Voeg de ikan teri toe en laat dit doorbraden terwijl men goed roert. Doe er asem en citroensap bij en laat het geheel droogbakken. De santen toevoegen en nogmaals doorbakken tot de olie komt boven drijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 468 KiloJoules 111 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 1 gram |