culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Ikan Teri I (Gekruide zoute visjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 100 4 2 2 1 1 |
deciliter gram theelepel stuks teentje stuks theelepel |
santen teri (ikan) sap (citroen-) peper (rood) knoflook ui trassi | ||
Berei- ding |
Fruit in wat olie de trassi, lombok, ui en knoflook totdat de ui bruin is. Voeg dan de teri toe en goed gaar laten bakken. Als de teri drooggebakken is, dan het citroensap erbij. Als laatste de santen erbij en op een klein vuur door laten koken tot het water verdampt is. Eet dit bij witte rijst, nasi- of bami goreng. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1144 KiloJoules 272 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 4 gram 2 gram |