culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Dengdeng (Gekruide dengdeng) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 10 4 4 1 1 1 1 1 |
gram gram theelepel teentje theelepel stuks theelepel eetlepel eetlepel |
dengdeng suiker (Javaans) sambal oelek knoflook ![]() laos (poeder) ui (rood) ![]() trassi olie (zonnebloem-) ![]() asem (water) ![]() | ||
Berei- ding |
Fruit de ui met de laos en sambal. In een andere pan bakt men de dengdeng droog op. Trassi met water aanmaken en samen met het asemwater en Javaanse suiker bij de gefruite uien doen. Dan de dengdeng toevoegen en het geheel laten bakken tot de olie boven komt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 204 KiloJoules 49 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 1 gram 1 gram |