culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Dengdeng
(Gekruide dengdeng)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
10
4
4
1
1
1
1
1
gram
gram
theelepel
teentje
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
dengdeng
suiker (Javaans)
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
ui (rood) ingrediënt info
trassi
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
Berei-
ding
Fruit de ui met de laos en sambal. In een andere pan bakt men de dengdeng droog op. Trassi met water aanmaken en samen met het asemwater en Javaanse suiker bij de gefruite uien doen. Dan de dengdeng toevoegen en het geheel laten bakken tot de olie boven komt.
Voedings-
waarde
Energie204 KiloJoules
49 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
1 gram
1 gram