culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Boontjes I (Gekruide boontjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 2 1 1 1 0.50 - - - |
gram stuks theelepel theelepel teentje theelepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,vers) ui sambal oelek laos (poeder) knoflook trassi suiker (basterd-,bruin) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Uien fijnsnijden. Fruit in de olie de uien, knoflook, sambal, trassi en de bruine suiker. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak toe. De bonen niet helemaal gaar laten koken. Als de uien bruin zijn, de bonen toevoegen. Daarna een kopje melk of 1/8 blok santen erbij. Op een klein vuur circa 30 minuten laten doorsudderen. Bij de boontjes kan ook wat gehakt, nasivlees of stukjes dungesneden spek toegevoegd worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 260 KiloJoules 62 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 4 gram 1 gram |