culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Babi II
(Gekruid varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
3
3
2
2
2
2
1
1
1
-
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
teentje
theelepel
naar smaak
varkensvlees (mager)
salam (blad)
djeroek poeroet
tomaat ingrediënt info
sereh (vers)
djahe
ui ingrediënt info
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
Berei-
ding
Fruit in olie de fijngesneden uien, de fijngehakte knoflook, sambal, djahe, sereh, djeroek poeroet- en salamblaadjes. Dan de blokjes vlees, blokjes tomaten en het citroensap (1 eetlepel azijn) erbij doen. Het geheel goed mengen, deksel erop en verder gaar laten smoren totdat het vlees zacht is. Af en toe omscheppen.
Voedings-
waarde
Energie130 KiloJoules
31 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
1 gram
2 gram