culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Babi II (Gekruid varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 3 3 2 2 2 2 1 1 1 - |
gram stuks stuks stuks stuks theelepel stuks theelepel teentje theelepel naar smaak |
varkensvlees (mager) salam (blad) djeroek poeroet tomaat sereh (vers) djahe ui sambal oelek knoflook sap (citroen-) zout | ||
Berei- ding |
Fruit in olie de fijngesneden uien, de fijngehakte knoflook, sambal, djahe, sereh, djeroek poeroet- en salamblaadjes. Dan de blokjes vlees, blokjes tomaten en het citroensap (1 eetlepel azijn) erbij doen. Het geheel goed mengen, deksel erop en verder gaar laten smoren totdat het vlees zacht is. Af en toe omscheppen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 130 KiloJoules 31 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 1 gram 2 gram |