culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Babi I (Gekruid varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 2 2 2 2 1 - - - |
gram theelepel teentje theelepel eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkensvlees (mager) sambal oelek knoflook djahe ketjap (manis) ui trassi zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Wrijf het gesneden varkensvlees in met zout, peper, nootmuskaat en de ketjap. Laat dit even intrekken. Fruit dan in olie de trassi, fijngesneden uien, fijngehakte knoflook, sambal en djahe. Doe er dan de stukjes vlees in en laat het goed bruin worden. 1 Kopje water toevoegen en alles circa 30 minuten laten sudderen zodat er een ingedikte massa overblijft. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 108 KiloJoules 26 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 2 gram 1 gram |