culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Babi I
(Gekruid varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
2
2
2
2
1
-
-
-
gram
theelepel
teentje
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkensvlees (mager)
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
djahe
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
trassi
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf het gesneden varkensvlees in met zout, peper, nootmuskaat en de ketjap. Laat dit even intrekken. Fruit dan in olie de trassi, fijngesneden uien, fijngehakte knoflook, sambal en djahe. Doe er dan de stukjes vlees in en laat het goed bruin worden. 1 Kopje water toevoegen en alles circa 30 minuten laten sudderen zodat er een ingedikte massa overblijft.
Voedings-
waarde
Energie108 KiloJoules
26 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
2 gram
1 gram