culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Babi Flores (Gekruid varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 3 2 2 2 2 2 1 1 1 - |
deciliter teentje eetlepel stuks stuks eetlepel stuks theelepel stuks theelepel naar smaak |
santen knoflook asem (water) djeroek poeroet peper (rood) mieso salam (blad) trassi ui laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in blokjes en kook het vlees met een beetje water halfgaar. Fruit in wat olie de trassi, ui, lombok en de kruiden. Doe er dan het vlees, het asemwater en de mieso (chinese vermicelli) bij. Laat dit lekker smoren. Dan de santen en wat vleesbouillon erbij. Nu op een klein vuur het vlees gaar laten worden. Serveer bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 600 KiloJoules 143 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 2 gram 2 gram |