culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Ati Patjoel (Gekruide lever) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 3 3 2 2 1 1 1 1 0.10 - |
gram deciliter teentje stuks eetlepel stuks stuks stuks theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
runderlever santen knoflook kemirie (noot) asem (water) peper (rood) ui sereh (vers) trassi laos (poeder) suiker (basterd-,bruin) zout | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Lomboks en ui fijnsnijden. Kemiries fijnstampen. Fruit in wat olie de knoflook, trassi, ui, lombok, kemiries, laos, suiker en de sereh. Doe er dan de blokjes lever bij en bak deze goed aan. Dan het asemwater en als laatste de santen. Laat op een klein vuur indikken. Serveer bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 800 KiloJoules 190 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 3 gram 2 gram |