culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Ajam Kering
(Gekruide droge kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
2
1
1
1
1
1
1
-
-
-
kilogram
stuks
teentje
theelepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kip
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
salam (blad)
ui ingrediënt info
trassi
laos (poeder)
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken. Kemiries fijnstampen. Ui fijnsnijden. Snij de kip in stukken en wrijf de stukken kip in met zout, peper en nootmuskaat. Laat dit 30 minuten intrekken. Meng intussen de ui, knoflook, trassi, sambal en kemirie goed door elkaar. Ook de suiker naar eigen smaak (hoe meer sambal, des te meer suiker, maar niet te zoet). Bak de stukken kip in de olie knappend bruin en gaar. Daarna laten uitlekken. In de overgebleven bakolie wordt het mengsel gedaan met de laos en salam. Zijn de uien bruin, dan de kip er weer bij laat dit 15 minuten op een klein vuur intrekken. De kip moet goed droog zijn, dus gebruik niet teveel olie. Opdienen met witte rijst. Ook heerlijk uit het vuistje bij de borrel.
Voedings-
waarde
Energie2660 KiloJoules
633 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
78 gram
2 gram